Hvordan SaaS har gjort regnskap lettere tilgjengelig

Vi ønsker vel alle å ha god oversikt og kontroll over hvor mye penger vi bruker. Man hører støtt og stadig om kjendiser og bedrifter som ikke har kontroll, noe som ofte ender med strenge fengselsstraffer, eller i beste fall må man betale tilbake det man er skyldig.

Heldigvis får vi god hjelp av den moderne teknologien, hvor det i dag finnes en rekke ulike tjenester og mobilapper som raskt gir oss tilgang til regnskapsføring og budsjettering. Uansett hva man gjør er det alltid lurt å holde styr på hvor mye penger man bruker og hvor mye man har igjen.

Det gjelder uansett om man spiller på casino eller om man skal en tur på butikken. Det er aldri en god idé å bruke mer penger enn man egentlig har, og det er her dagens teknologi kommer inn i bildet. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan SaaS har gjort det enklere å få tilgang til regnskapsføring.

logo 2563719 1920

Hva er SaaS?

Så, la oss først ta en nærmere titt på SaaS faktisk er. SaaS er en forkortelse for «Software-as-a-Service», eller «Programvare som en tjeneste» på godt norsk. Konseptet går ut på at man leier eller kjøper en tjeneste via nettleser eller en applikasjon. Dette har blitt et meget populært alternativ til den noe gammeldagse metoden hvor man laster ned og installerer programvare på egen datamaskin.

Med SaaS trenger man helt enkelt bare tilgang til internett for å få tilgang til de ulike programvarene. Man kobler bare til skybaserte apper via internett, som for eksempel e-posttjenester, strømmetjenester og mye mer.

SaaS for regnskap

SaaS er også noe som benyttes flittig av ulike bedrifter og selskaper, hvor alt fra markedsføring og HR til CRM og kundestøtte blir inkludert takket være SaaS. Mange programmer fokuserer også på regnskap, og det finnes mange tjenester i dag man kan benytte seg av, både som privatperson og som bedrift, for å holde styr på økonomien.

Disse tjenestene har gjort det enkelt å føre regnskap i form av hvor mye man tjener, hvor mye man bruker, utbetaling av lønn (hvis man er bedriftskunde), skattberegning og mye mer. SaaS har med andre ord gjort det veldig enkelt for både privatpersoner og regnskapsførere å kontrollere økonomien.

Tjenester innen SaaS er populære ettersom de ikke krever noe av forbrukerne. Ansvar for vedlikehold av servere og lignende er det de som driver tjenesten som står for. Man betaler som regel en fast sum i måneden eller året for å få tilgang til disse tjenestene.

Det er utvilsomt brukervennligheten og muligheten til å unngå å måtte vedlikeholde tjenestene som gjør at stadig flere velger å benytte seg av denne typen tjenester. Man kan også ofte benytte seg av disse tjenestene via mobile enheter, slik at man hele tiden kan føre hvor mye penger man bruker eller andre ting.

tv 5571609 1920

Enkel tilgang til regnskap

Det er ingen tvil om at SaaS byr på svært mange fordeler. Både når det kommer til regnskapsføring og underholdningstjenester som Netflix. Fremtiden vil utvilsomt være stappet med ulike tjenester innen SaaS, hvor man enkelt og raskt kan abonnere på tjenester som vil hjelpe med all verdens ting.