De beste streaming tjenester innen TV, filmer og serier 2022

De beste streaming tjenester innen TV, filmer og serier 2022

De beste streaming tjenester innen TV, filmer og serier 20222022-06-13T14:59:30+02:00

På denne siden har vi samlet alle de beste TV-, film- og serie streaming tjenester i 2022 og som vi anbefaler.

Hos Collatio elsker vi å streame alt fra TV og filmer til lydbøker og podcaster. På denne siden kan du finne aktuelle TV-, film- og seriestrømmetjenester, disse tjenestene som tilbyr TV-streaming ganske enkelt.

Norges nyeste strømmetjeneste

Strim er en ny og fordelaktig strømmetjeneste som gjør det mulig å samle sine strømmetjenester og TV-kanaler på ett sted. Mange som velger å streame kan spare penger ved å bunte strømmetjenestene og TV-pakkene hos dem, fremfor å ha et abonnement hos hver leverandør.

Få tilbud på TV-pakker

Tjenestetorget er en enkel og smart tilbudstjeneste som hjelper norske forbrukere å finne de beste leverandørene innen alt fra forsikring til TV og strømmepakker. På under 2 minutter kan du innhente tilbud på TV-pakker fra flere ulike leverandører. Tjenesten er både for deg som ønsker TV-pakker til hjemmet eller til hytta.

Få mer ut av Netflix

Før vi virkelig hopper i det, skal jeg først vise og fortelle om et smart triks for hvordan du kan utvide ditt allerede eksisterende abonnement med Netflix og dermed få tilgang til innholdet som det amerikanske publikummet kan se på Netflix. Det er ikke det samme innholdet som alle land har tilgang til, det kommer an på hvilket land du får tilgang til Netflix fra, som er avgjørende for hvilket innhold du har mulighet til å se.

Veiledning for å velge den beste streaming tjenester

Nedenfor finner du en oversikt over de beste og billigste streaming tjenester i Norge – samt streaming tjenester som du kan få gratis abonnement og tilgang til og dermed streame helt gratis i en begrenset periode.

Mange streaming tjenester tilbyr en gratis prøveperiode, hvor du uforpliktende kan få tilgang til innholdet i en streamingtjeneste og dermed se om det burde være noe for deg. Nedenfor kan du se de mest populære streaming tjenestene samt hvilke som tilbyr gratis streaming.

Få tilbud på billigere TV streaming

Tjenestetorget.no

Det kan være vanskelig å finne hode og hale i de mange strømmetjenestene, TV-pakkene og ulike TV-abonnementer med eller uten TV-kanaler.

Heldigvis finnes det en enkel og smart måte å finne de billigste og beste TV-pakkene til hjemmet eller til hytta.

Med Tjenestetorget kan du på under 2 minutter ved hjelp av et enkelt skjema få gratis og uforpliktende tilbud på TV-pakker og løsninger til hjemmet, samt til hytta.

1. Fortell hvor du trenger kanaler
Vi sender skjemaet til flere TV-leverandører. Tjenesten vår er gratis og uforpliktende

2. Flere TV-leverandører kontakter deg med sine tilbud
Sammenlign kanaler, innhold og pris fra flere leverandører samtidig

3. Velg kanalpakken med mest verdi for pengene
Du velger leverandøren som tilbyr det mest relevante innholdet for deg, så billig som mulig.

Det kan være vanskelig å finne hode og hale i de mange strømmetjenestene, TV-pakkene og ulike TV-abonnementer med eller uten TV-kanaler.

Heldigvis finnes det en enkel og smart måte å finne de billigste og beste TV-pakkene til hjemmet eller til hytta.

Med Tjenestetorget kan du på under 2 minutter ved hjelp av et enkelt skjema få gratis og uforpliktende tilbud på TV-pakker og løsninger til hjemmet, samt til hytta.

1. Fortell hvor du trenger kanaler
Vi sender skjemaet til flere TV-leverandører. Tjenesten vår er gratis og uforpliktende

2. Flere TV-leverandører kontakter deg med sine tilbud
Sammenlign kanaler, innhold og pris fra flere leverandører samtidig

3. Velg kanalpakken med mest verdi for pengene
Du velger leverandøren som tilbyr det mest relevante innholdet for deg, så billig som mulig.

Sett sammen TV- og strømmetjenestene dine

Bli kvitt mange regninger, høyere månedlige utgifter og alt bryet med utallige strømmetjenester og TV-pakker. Samle TV-kanalene, strømmetjenestene og all annen underholdning på ett sted og spar penger på underholdningen.

Strim

Prøv kostnadsfritt i 7 dager!

Strim ble lansert i 2018 og driftes av RiksTV. Deres mål er å lage en befriende enkel strømmetjeneste!

Strim vet at mange har kjent på hvordan det er å gå seg vill i strømmejungelen. Derfor utfordrer de dagens kompliserte underholdningshverdag og bygger Norges enkleste og mest inspirerende strømmetjeneste. Med Strim samler du abonnementene dine i én tjeneste.

Det betyr i praksis at du kan se TV, film og serier fra landets mest populære kanaler og strømmetjenester på ett sted.

Hvorfor velge Strim?

 • Norges mest komplette strømmetjeneste
 • Samler abonnementene dine i én tjeneste
 • Tilgang til de største norske TV-kanalene
 • Se i app, på nett, med Chromecast og Apple TV
 • Finn abonnementet som passer for deg og prøv kostnadsfritt i 7 dager

Allente

Halv pris i et helt år!

Allente er en tjeneste som samler strømmetjenesten og TV-kanalene dine og pakker på ett sted.

Viaplay, 59 kanaler og installasjon er inkludert. I tillegg kan du få 4 kostnadsfrie måneder på streamingtjenestene TV2 Play, Discovery+ og HBO Max.

Stort kanalutvalg kombinert med all streamingen du behøver – Viaplay Film & Serier er inkludert. I tillegg til basiskanalene har vi også samlet det aller beste av dokumentarer, natur, fakta og barnekanaler.

Hvorfor velge Allente?

 • Viaplay Film & Serier og Paramount + inkludert
 • Barnekanaler
 • 7 nordiske kanaler inkludert
 • Stream på 4 skjermer samtidig
 • Alt på èn regning

Siste artikler og guider innen

Streaming tjenester, TV-pakker og streaming

Hos Collatio elsker vi streaming på TV, mobil og på hytte. Derfor har vi valgt å skrive en rekke artikler og guider innenfor akkurat dette området, slik at du kan bli klokere på nettstrømming.

Liste over de beste streaming tjenester

Når du kombinerer strømmetjenestene dine får du både et større og mer skreddersydd utvalg, og du kan spare tusenvis av kroner hvert eneste år.

Tjeneste Pris Type innhold
Allente (prøv gratis i 7 dager) Fra 30 kr./mnd. Velg innhold selv
Strim (prøv gratis i 7 dager) Fra 199 kr./mnd. Velg innhold selv
Viaplay Fra 129 kr./mnd. Film, serier, barn og sport
Netflix Fra 89 kr./mnd. Film, serier, dokumentar, barn
HBO max 89 kr./mnd. Film og serier
Disney+ 69 kr./mnd. Film, serier, naturprogrammer og barn
Paramount+ 69 kr./mnd. Film og serier
Prime Video 65 kr./mnd. Film og serier
TV2 sumo Fra 79 kr./mnd. Sport, film, serier og TV2s innhold
Apple TV+ 59 kr./mnd. Film og serier
NRK nett-TV Gratis Film, serier, dokumenter
Nextory (prøv gratis i 30 dager) 139 kr./mnd. Lydbøker og e-bøker
Storytel (prøv gratis i 30 dager) 189 kr./mnd. Lydbøker og e-bøker
Podimo (prøv gratis i 30 dager) 79 kr./mnd. Podcasts, lydbøker og e-bøker
Pickatale (prøv gratis i 30 dager) 89 kr./mnd. Lydbøker og e-bøker for barn
Fabel (Prøv gratis i 4 uker) 179 kr./mnd. Lydbøker
Spotify (prøv 3 gratis i måneder) 119 kr./mnd. Musikk og podcasts

Hva er en streamingtjeneste?

En streamingtjeneste og en strømmetjeneste er i utgangspunktet like, den eneste forskjellen er at de fleste kaller TV, film og serie streamingtjeneste for «streaming», mens strømming av lydbøker, podcaster og andre medietyper oftest går under navnet strømmetjenester.

Ofte stilte spørsmål

Hva er streaming?2022-03-30T14:28:36+02:00

Streaming er en nettbasert tjeneste som inkluderer alle filmer, TV, alle serier, sanger, videoer, lydbøker, radio, podcaster og e-bøker. Herfra kan du bruke bredbånd, Fibernet eller mobiltelefon, laste ned akkurat det du vil og se det både online og offline. Streaming er lov så lenge du bruker en godkjent tjeneste som C More, Allente, BookBeat, Podimo eller Chapter.

Hva er TV streaming?2022-03-30T14:27:51+02:00

Du kan streame på TV-en din på 3 forskjellige måter. Den gammeldagse metoden er med en HDMI-kabel, hvor du kobler din nettstrømming på datamaskinen til TV-en din via skjermdeling. Du kan også investere i en Smart-TV som har en innebygd funksjon som du kan streame direkte fra TV-en.

Men den smarteste måten å se streaming på TV-en din er å kjøpe en dongle som Apple TV eller Chromecast. Du kan også ta den med deg, slik at du kan gjøre alle TV-ene og skjermene om til en Smart TV for streaming.

Hva koster strømmetjenester?2022-03-30T14:27:18+02:00

Strømmetjenestene varierer i pris, alt avhengig av prisen på produktene deres og hvor mye innhold de tilbyr gjennom strømmeplattformen. Strømmetjenester med podcaster, e-bøker og lydbøker, er ofte billigere enn de omfattende TV-pakkene med sport, film og direktesendt TV. For å høre på tusenvis av lydbøker og podcaster må du betale rundt 59-79 kroner i måneden, som allerede er betalt hjem med en Jussi Adler-krim hos din lokale bokhandel.

Eller den store summen som før ble brukt på en DVD eller billetten på kino, kan du også spare unna med en strømmetjeneste som du kan se alle de nyeste filmene og seriene fra – når og hvor du vil.

Men TV-streaming trenger ikke å være dyrt. Med C More betaler du kun 99 NOK/ måned og får fortsatt tilgang til det mest populære innholdet innen filmer, serier og dokumentarer. Den litt dyrere løsningen er å samle alle strømmetjenestene dine på én plattform. Dette kan du gjøre med Allente, som tilbyr 3 pakker som koster mellom NOK 429 – 559 / måned, hvor alle tenkelige TVer er inkludert i den samlede og økonomiske strømmetjenesten.

Hva er en strømmetjeneste?2022-01-25T14:58:22+01:00

En streaming tjeneste eller strømme tjeneste som vi sier på godt norsk, er en nettjeneste hvor du streamer eller strømmer digitalt innhold som video, lyd og annet visuelt innhold. Ja, det er faktisk bare fantasien som setter grenser for hva som man kan strømme. Enten du er interessert i TV, film, serier, podcaster, lyd eller e-bøker, finnes det i dag en strømmetjeneste som dekker dine behov.

Hvilke strømmetjenester bør jeg velge?2022-01-11T14:10:17+01:00

Hos Collatio anbefaler vi at du melder deg på Allente eller Strim, hvor du får strømmetjenestene på ett sted, sammen med TV og mulighet for bredbånd i tillegg (kun Allente).

Det kan ofte være mye penger å spare ved å samle strømmetjenestene dine med Strim eller Allente, dersom du allerede har flere abonnementer med ulike tjenester.

Hvilke streaming tjenester bør jeg velge?

Hva er streaming?

Streaming er TV on demand, noe som betyr at du kan slå av og på hvilken som helst film, serie eller dokumentar du ser uten å gå glipp av resten. Men streaming, for eksempel, laster du ned en film direkte fra Internett når du vil se den.

Du kan også sette en streamet film på pause når popcornet er ferdig eller du trenger å gå på do. Da trenger du ikke vente på en reklamepause eller enda verre – gå glipp av handlingen. I TV er programmet organisert og kalt i stedet for flyt-TV, da det bare kjører derfra automatisk.

Streaming kan også være direktestrømming av for eksempel sportsbegivenheter som EM og VM, Premier League eller lokale fotballkamper, OL, Super Bowl, NFL, men også nasjonale og internasjonale nyhetskanaler med live rapporter.

Hva betyr streaming?

Streaming kan direkte bety flyt. Det omtales med andre ord som mye mediedata som gir TV i strømmeform ifølge Wikipedia. Og det gir veldig god mening på grunn av den akselererende internettforbindelsen.

Tidligere måtte du koble TVen med en antennekabel til en antennekontakt for å motta signal og se TV. Alternativt kan du sette en ekstra antenne eller parabol på taket, for å få tilgang til flere TV-signaler og dermed stasjoner og programmer.

I dag er det streaming, som imidlertid krever internettforbindelse. Vil du være sikker på at hele huset kan streame i høyeste kvalitet, kan det være lurt å finne et billig bredbånd som passer dine behov. Du finner en oversikt over alle internettleverandører i Norge her.

Hva trenger du for å streame?

 1. En favorittstrømmetjeneste (C More, Allente, Viaplay, etc.)
 2. En digital enhet (mobiltelefon, smart-TV, PC, nettbrett, iPad, etc.)
 3. En optimal internettforbindelse (fibernett eller bredbånd)

Hvilken internetthastighet trenger jeg for å streame?

Hvilken streaming tjeneste skal jeg velge?

Siden strømmetjenesten Netflix kom på banen, har et mylder av nye og populære strømmetjenester kommet til verden. Da Netflix virkelig tok fart, gikk Blockbuster, DVD-er og Blu-ray-maskiner over i historien. Hvis du er en del av generasjon Z, vet du sannsynligvis ikke hva Blockbuster eller Blu-ray er. I dag ser alle generasjoner filmer og serier med strømmetjenester, ettersom Peppa Pig, Queen’s Gambit eller Detective Barnaby kun er 3 klikk unna med fjernkontrollen.
I dag kan du streame alt fra:

 • Musikk
 • Lydbøker
 • Podcast
 • Radio
 • YouTube
 • Instagram-strømmer
 • Facebook Live-video
 • Filmer og serier med strømmetjenester

og mye mer…

Det kan være vanskelig å velge mellom de mange strømmetjenestene som finnes og man kan også fort få for mange abonnementer med de ulike tjenestene, noe som kan være en dyr fornøyelse og ofte en man ikke får så mye ut av.

Hos Collatio anbefaler vi at du melder deg på Allente eller Strim, hvor du får strømmetjenestene på ett sted, sammen med TV og mulighet for bredbånd i tillegg (kun Allente).

Det kan ofte være mye penger å spare ved å samle strømmetjenestene dine med Strim eller Allente, dersom du allerede har flere abonnementer med ulike tjenester.

Gode ​​råd for strømming på TV, mobil og nettbrett

Abonnement på strømmetjeneste er dessverre ikke gratis og det er mange fordeler å hente og ikke minst ulemper med de ulike strømmetjenestene, i denne delen skal jeg avdekke noen smarte metoder og triks for hvordan du best kan komme deg gjennom strømmemarkedet og se filmene og serier vil du, når du vil, for den billigste pengene.

Lei filmer i stedet for abonnement

Hvis du ikke bruker mye tid foran TV-en, på mobilen eller nettbrettet så er det nesten ikke verdt å starte et abonnement på en strømmetjeneste, du kan i stedet leie filmene du vil se når du vil. Dette kan være en mye mer økonomisk måte å se film på, da du ikke trenger å betale et månedlig abonnement for noe du ikke bruker uansett

Husk gratistjenestene

Det er mye penger å spare og mange filmer og serier å se på de mange forskjellige gratis strømmetjenestene eller tjenestene som tilbyr en gratis prøveperiode. Nesten alle strømmetjenester har en gratis prøveperiode, hvor du kan ha full tilgang til alt innholdet det er, helt ubegrenset – i en begrenset periode. Du bør imidlertid være oppmerksom på at enkelte tjenester automatisk trekker den månedlige betalingen når prøveperioden din avsluttes og du må derfor huske å melde deg ut før den gratis prøveperioden utløper, ellers kan du risikere å betale for et abonnement uten å vite det eller ønske det. .

Go to Top