Strømmetjenester: Lydbøker og e-bøker

Strømmetjenester: Lydbøker og e-bøker

Strømmetjenester: Lydbøker og e-bøker2022-06-13T14:25:28+02:00

Lydbøker har blitt skikkelig populære i Norge og vi har derfor funnet frem de beste gratis tjenester for norske lydbøker.

Lydbøker er helt fantastiske og det kommer fler og fler lydboks-tjenester frem, på lik linje med strømmetjenester og andre abonnementsbaserte tjenester og det er fult forståelig, fordi disse smarte tjenestene som fungerer på nett og på app er en enkel og billig måte å få underholdning på og kan gjøre hverdagen mye morsommere.

I dag finnes det mange forskjellige lydboks-tjenester som både fungerer på nett og på telefonen i form av en app til telefonen.

Lydbøker er en enkelt måte å «lese» bøker på, uten du må prioritere denne ene tingen, men du kan derimot gå rundt der hjemme å støvsuge eller vaske bilen, men du lytter til spennende lydbøker, helt enkelt.

I denne artikkel har jeg samlet en liste over de beste og ikke minst gratis lydbok-tjenestene og appene som du kan bruke til å lytte til utallige lydbøker på nett og app.

De 4 beste gratis lydboks-tjenestene

Lydbøker er dessverre ikke gratis og de finnes ikke noen tjenester som tilbyr et bra utvalg av lydbøker 100% gratis for alltid, men det er derimot mange tjenester som tilbyr en gratis prøveperiode som du kan drage nytte av og dermed lytte til lydbøker helt gratis i en begrenset periode. Jeg har dog funnet noen alternative løsninger for å høre på lydbøker helt gratis ubegrenset, men det er noen ulemper med disse tjenestene, dette kan du læse mere om videre i artikkelen.

Blinkist

Blinkist er ikke som de fleste lydbok-tjenestene, Blinkist er nemlig utelukkende sakprose (non-fiksjonell). Det er med andre ord en tjeneste som utelukkende sette søkelys på fakta-baserte bøker, hvor formålet er å lære noe.

Dette er ikke en typisk underholdnings-tjeneste, men derimot en lydboks tjeneste som kan hjelpe deg med å bli klokere og bedre i livet. På Blinkist kan du finne intet mindre end 4500 sakprosa lydbøker og i tillegg til dette har de også en rekke podcasts som du kan lytte til som abonnement.

Personlig er jeg selv abonnent på lydboks tjenesten Blinkist og er veldig fornøyd med dette og det er ikke bare jeg som er dette, Blinkist har mere enn 19 millioner tilmeldte brukere på sin tjeneste.

Tjenesten tilbyr en 7-dags gratis prøveperiode, slik du kan lytte til deres lydbøker helt gratis i 7 dage og dermed prøve deres tjeneste og se det store utvalget helt gratis. Etter den 7-dags gratis prøveperioden må du betale 58 kroner om måneden hvis du ønsker å fortsette med å bruke tjenesten.

Du bestemmer selv om du vil lytte eller læse de mange digitale bøkene som finnes på Blinkist.

Start din gratis prøveperiode på Blinkist

Pickatale

Pickatale er en lydboks tjeneste for barn og tilbyr mere enn 3000 norske og engelske barnebøker i lydformat.

Pickatale har et utvalg innenfor norske barnebøker, Disney, kjente og kjære figurer samt faktabøker hvor barn kan høre og lære samtidig.

Tjenesten er app- og nettbasert, hvilket betyr at du kan laste ned deres app, slik at barnene dine kan høre på lydbøker på farten.

Du kan opprette en gratis bruker og få barnene dine til å høre på lydbøker til barn helt gratis i 30 dager, Pickatale tilbyr nemlig en lukrativ og fantastisk lang prøveperiode på hele 30 dager til alle nye brukere.

Start din gratis prøveperiode på Pickatale

Storytel

Storytel er en av verdens største lyd- og e-boks plattformene som finnes og er den strømmetjenesten i Norge med det største utvalget av lydbøker.

På Storytel kan du lytte og lese til de mere enn 300.000 lydbøker som finnes på tjenesten. Du finner et bredt utvalg i ulike sjangre for både barn og voksne, det er altså en plattform som samler hele familien og dekker ethvert behov noen måtte have til en lydboks-tjeneste.

Tjenesten kommer i tre ulike abonnementer med priser fra 189 kr. om måneden for en bruker og har et familie-abonnement hvor du får 3 kontoer som inkludere 3 voksne og 3 barn. Heldigvis kan du prøve tjenesten helt gratis i 14 dager og dermed finne ut om Storytel er noe for deg og din familie.

Start din gratis prøveperiode på Storytel

Bookbites

Bookbites er et initiativ og en mulighet for deg som har lånekort til bibliotekene i Vestfold og Telemark, Agder, Innlandet, Nordland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Troms og Finnmark, Vestland og Viken.

Strømmetjenesten tilbyr en lang rekke lyd- og e-bøker innenfor ulike sjangre for både barn og voksne, utvalget er dog ikke til sammenligning med tjenester som Storytel, hvilket er en av ulempene med denne tjenesten.

Bookbites fås til både Android og Apple telefoner:

Applikasjonen er gratis å laste ned, men du må ha  et gyldig lånekort for å få tilgang til innholdet på Bookbites

Læs mere om Bookbites

Gratis strømmetjenester i 2021

Mange strømmetjenester tilbyr en begrenset utgave av tjenesten eller en gratis prøveperiode på alt fra 1 – 100 dager. Nedenfor finner du en liste over strømmetjenestene i Danmark som er tilgjengelige i en gratis utgave eller tilbyr en gratis prøveperiode.

Chapter

Prøv gratis i 40 dage

Chapter tilbyr streaming av lydbøker og e-bøker.

Podimo

Prøv gratis i 40 dage

Podimo tilbyr streaming av lydbøker og e-bøker.

Blinkist

Prøv gratis i 7 dage

Mofibo

Prøv gratis i 30 dage

Få ubegrænset adgang til over 400.000 e- og lydbøger på Mofibo. Prøv 30 dage gratis – herefter 129 kr./måned.

Liste over de beste streaming tjenester for lydbøker og e-bøker

Når du kombinerer strømmetjenestene dine får du både et større og mer skreddersydd utvalg, og du kan spare tusenvis av kroner hvert eneste år.

Tjeneste Pris Type innhold
Allente (prøv gratis i 7 dager) Fra 30 kr./mnd. Velg innhold selv
Strim (prøv gratis i 7 dager) Fra 199 kr./mnd. Velg innhold selv
Viaplay Fra 129 kr./mnd. Film, serier, barn og sport
Netflix Fra 89 kr./mnd. Film, serier, dokumentar, barn
HBO max 89 kr./mnd. Film og serier
Disney+ 69 kr./mnd. Film, serier, naturprogrammer og barn
Paramount+ 69 kr./mnd. Film og serier
Prime Video 65 kr./mnd. Film og serier
TV2 sumo Fra 79 kr./mnd. Sport, film, serier og TV2s innhold
Apple TV+ 59 kr./mnd. Film og serier
NRK nett-TV Gratis Film, serier, dokumenter
Nextory (prøv gratis i 30 dager) 139 kr./mnd. Lydbøker og e-bøker
Storytel (prøv gratis i 30 dager) 189 kr./mnd. Lydbøker og e-bøker
Podimo (prøv gratis i 30 dager) 79 kr./mnd. Podcasts, lydbøker og e-bøker
Pickatale (prøv gratis i 30 dager) 89 kr./mnd. Lydbøker og e-bøker for barn
Fabel (Prøv gratis i 4 uker) 179 kr./mnd. Lydbøker
Spotify (prøv 3 gratis i måneder) 119 kr./mnd. Musikk og podcasts

Liste over de beste streaming tjenester

Når du kombinerer strømmetjenestene dine får du både et større og mer skreddersydd utvalg, og du kan spare tusenvis av kroner hvert eneste år.

Hva er lyd- og e-bøker?

Strømmetjenester blir fler og fler, spesielt

Ofte stilte spørgsmål

Hva er en lydbok?2021-11-28T23:43:10+01:00

En lydbok er en skjønnlitterær eller sakprosa tekst skrevet av en forfatter, poet, profesjonell leser, skuespiller eller amatørleser i tillegg til den trykte versjonen av samme tekst, hvoretter lydarkivene er lagret i et spesielt effektivt lydkomprimeringsformat for massedistribusjon, i 2015 vanligvis mp3, og merket med passende nøkkelord for å identifisere innholdet.

Hvordan laste ned lydbøker?2021-11-28T23:42:02+01:00

For å laste ned lyd- og e-bøker må du finne en strømmetjeneste som tilbyr offline-lytting og lesning av lyd- og e-bøker.

De fleste tjenestene tilbyr denne services i dag og du kan gratis teste de mange tjenestene i en begrenset tidsperiode og sjekke ut om de tilbyr nettopp denne service.

Hvordan lytte til lydbøker gratis?2021-11-28T23:41:01+01:00

Det finnes enkelte gratis tjenester som tilbyr gratis lyd- og e-bøk helt ubegrenset, dessverre er utvalget på disse tjenestene begrenset og dekker mest sannsynlig ikke det behov du har. Alternativ kan du prøve en tjeneste helt gratis, da de fleste strømmetjenestene innenfor lyd- og e-bøker tilbyr en gratis prøveperiode på 7 – 30 dager.

På denne måten kan du teste lydboks-tjenesten før du kjøper et fast abonnement.

Alternative gratis lydboks-tjenester på nett

Det finnes noen enkelte gratis lydboks-tjenester på nett som ikke er abonnementsbasert og/eller som kan benyttes gratis i et begrenset omfang.

Noen av de alternativene jeg har funnet er Lydbok.online, som er et sted hvor «nye» forfattere kan utgi deres bøker i lydformat for andre å høre på gratis. På tjenesten kan du finne norske lydbøker du kan lytte til helt gratis, men kun på nett og ikke i app på mobilen.

Et annet alternativ, som dog ikke er norsk, men derimot engelsk er Openculture.com, som på mange måter ligner på Lydbok.online da det er en gratis tjeneste innenfor lydbøker.

Det finnes så klart mange flere tjenester som tilbyr gratis lydbøker på nett og du kan selv prøve krefter med å søke på søkemaskinene YouTube eller Google for å se om du kan finne en alternativ og gratis tjeneste med ubegrenset tilgang.

Konklusjon

Som jeg startet artikkelen med, da finnes det mange måter å høre på lyd- og e-bøker gratis på, men mange av metodene er dog tidsbegrenset i den forstand at du kun får tilgang til lydbøkene gratis i den tid som prøveperioden varer, hvis du ønsker å benytte de beste lydboks-tjenestene.

Ulempen med lydbøker på nett er at du må betale for det, men dette er nå etter hvert blitt normen innenfor strømmetjenester og noe man må forventa, da det er service man får og det er kostnader å holde en slik type service i drift samt utvikle videre på disse.

Enkelte metoder er 100% gratis, men dessverre er enten innholdet begrenset eller funksjonaliteten ikke like bra som de betalte løsningene. Her tenker jeg på Bookbites som krever du har et lånekort eller YouTube hvor du også kan finne et fint utvalg, men ikke samme funksjonalitet som de lydbok-apps som er designet og utarbeidet for det ene formålet.

Denne artikkel er utarbeidet i samarbeide med Shoppr.no og Streamguru.no.

Go to Top