Publisert 23/03/2022 av Steffen Fonvig

De billigste og beste mobilabonnementene med fri data

De billigste og beste mobilabonnementene med fri data

I gamle dager hadde man blott x-antall SMS’er, MMS’er og minutter man kunne ringe for, i dag er verdenen en helt annen. I dag tilbyr de fleste mobilselskapene fri SMS, MMS og tale i abonnementene deres, men dataen er enda ikke ubegrenset som standard.

Hvorfor det er slik, er ganske enkelt, ikke alle trenger så mye data og det gir samtidig mobilselskapene en mulighet for å tilby flere abonnementer og krige om kundene, hvilket gjør at vi alle kan få billigere mobilabonnementene, da de alle ønsker oss som kunde.

Hos Collatio elsker vi mobilabonnement og vi har derfor utarbeidet denne artikkelen for deg som både er en prissammenligningsguide og en informasjonssamling for deg som er på jakt etter de billigste og beste mobilabonnementene i Norge som inkludere ubegrenset bruk av data.

I artikkelen kan du lese mye mere om mobilabonnementer hvor fri data er inkludert, hvilket vi anbefaler du bør velge og mye mer.

Innholdsfortegnelse

 • Finn de billigste mobilabonnementene med fri data
 • De beste mobilabonnementene med fri data
 • 3 tips til valg av abonnement
  • Sjekk prisen
  • Sjekk hastigheten
  • Sjekk det med liten skrift
 • Hvilke mobilselskaper tilbyr mobilabonnement med fri data?
 • Hvilket mobilabonnement skal jeg velge?
 • Sammenligning av priser på mobilabonnement med fri data
  • Hastigheten du får
 • Oppsummering
 • Ofte stilte spørgsmål

Finn de billigste mobilabonnementene med fri data

Det er mange forskjellige måter å finne de billigste mobilabonnementene på, den enkleste, raskeste og beste (om vi må si det) er, ved å bruke en tilbudstjeneste som Tjenestetorget.

Tjenestetorget kan du ikke velge fri data, men du velger inntil 100 GB, som tilsvarer grensen som alle mobilselskaper har på sin ubegrensede datapakke før de reduserer hastigheten på din mobile internettforbindelse. 100 GB data er også langt mer enn nok data for de fleste, også de som søker ubegrenset.

De beste mobilabonnementer med fri data

Sammenligner man de ulike selskapene i Norge som tilbyr mobilabonnement med ubegrenset data er det lett å se hvilket som er det beste og det er Talkmore.

Hos Talkmore får du en rimelig hastighet, ubegrenset data opptil 100 GB heretter settes hastigheten ned til 3 Mbit/s (som alle andre selskaper) og du får selvfølgelig fri SMS, MMS, tale og fri bruk i EU og EØS.

Les mere om abonnementene på Talkmore.no

Er du tidligere Talkmore kunde og ønsker et annet mobilabonnement som også inkludere ubegrenset data, da anbefaler vi OneCall som også et én av de mobilselskapene i Norge som tilbyr mobilabonnement uten kredittsjekk og har et bredt utvalg av abonnementer for hele familien.

Topp 3 beste abonnementer med fri data

3 tips til valg av abonnement

Har du, som mange andre, problemer med å finne riktig mobilselskap og abonnement? Da er du absolutt ikke alene. Hos oss er du imidlertid i trygge hender og du får her 3 nyttige tips for abonnementer med ubegrenset data.

1. Sjekk prisen

Selv om noen hundre kroner i måneden ikke høres så mye ut, blir det faktisk flere tusen kroner i året, her snakker vi selvsagt om mobilabonnement. Finner du et mobilabonnement til 400 kroner i måneden, fremfor 500 kroner i måneden, sparer du faktisk 1200 kroner i året på mobilregningen.

Derfor anbefaler vi at du sjekker prisene og sammenligner de ulike mobilselskapenes tilbud på abonnement med fri data og velger det billigste, men også det beste for deg og dine behov.

2. Sjekk hastigheten

Mobilabonnementer med fri data kommer i mange ulike størrelser, priser og former. Hvis du er opptatt av hastigheten på mobil, så se etter abonnementer som tilbyr høyhastighet eller 5G. På 5G-nettet kan du få opptil 1000 Mbit/s internettforbindelse, dersom abonnementet ditt tillater det må du selvfølgelig også ha en mobiltelefon som har integrert 5G.

Det skal dog sies, at de fleste mobilselskaper- og abonnementer med ubegrenset data tilbyr en internethastighet på mellom 15-20 Mbit/s, så med mindre du absolutt må ha den raskeste forbindelsen, da spiller det ikke noen rolle hvilket selskap du velger.

De fleste mobilselskapene som tilbyr abonnementer med fri data har dog også en begrensning på mengden av data du kan bruke, i den forstand at de nedsetter hastigheten så lenge du bruker mer enn x-antall GB med data. De fleste selskapene har en bruksgrense på 100GB hvoretter hastigheten på Internett reduseres til 3 Mbit/s.

3. Sjekk det med liten skrift

Som alle avtaler, hva enn det er forsikring eller mobilabonnement som i dette tilfllet, da står det alltid mye med smått og innafor abonnementer med ubegrenset data er også dette aktuelt.

Vi har gjort arbeidet for det

Det er alltid lurt å sjekke det med liten skrift, men velger du et av de abonnementene vi anbefaler, da er du ganske godt dekket inn. Vi anbefaler kun mobilselskaper og abonnementer som vi selv kan stå innafor eller har benyttet oss av.

Det som de fleste abonnementer har stående med liten skrift er, at etter du har brukt 100 GB data, vil hastigheten senkes og de alle senker denne fra det de tilbyr til 3 Mbit/s.

Hvilke mobilselskaper tilbyr mobilabonnement med fri data?

Ønsket og etterspørselen etter mobilabonnement med ubegrenset data har nærmest eksplodert ettersom de mange strømmetjenestene har blitt tilgjengelige og mobilvennlige, dermed bruker vi alle mer data på telefonen.

Som med alt som etterspørres følger selvsagt selskapene med og i dette tilfellet er det mobilselskapene og tilbudet av abonnementer med fri data. Det betyr at de aller fleste mobilselskaper tilbyr mobilabonnement som inkluderer fri bruk av data.

Mobilselskaper som tilbyr fri data

 • Talkmore
 • Onecall
 • PlussMobil
 • Telia
 • Chilimobil
 • Happybytes
 • ICE

Hvilket mobilabonnement skal jeg velge?

Du må velge et mobilselskap og abonnement som du føler deg komfortabel med og som har ønsket dekning gjennom en teleoperatør som har antenner i ditt område, i tillegg må du velge et mobilabonnement som dekker dine forutsetninger og behov du måtte ha.

Raskeste internetthastighet

Telia er mobilselskapet som tilbyr abonnement med fri data med den raskeste internettforbindelsen. Her kan du få opptil 1000 Mbit/s ubegrenset data for 699 NOK / måned.

Les mer om Telia her

Billigste abonnement

Hvis du vil ha ubegrenset data men ikke har noen preferanser for hastigheten du får, så lenge det er raskt nok, så er valget ganske enkelt og det er OneCall.

Hos OneCall kan du få fri data og alt annet du trenger for kun 479 NOK / måned.

Les mer om OneCall her

Sammenligning av priser på mobilabonnement med fri data

Nedenfor kan du lese mer om mobilselskapene og deres priser på abonnementer som inkluderer ubegrenset data.

Mobilselskap Pris
Talkmore 499 kr./md.
Onecall 479 kr./md.
ICE 449 kr./md.*
Telia 499 kr./md.

*Hos ICE kan du spare 50 kroner / måned ved å betale mobilabonnementet ditt årlig og dermed få en mobil med ubegrenset data til kun 449 kroner / måned. Betaler du månedlig er prisen 499,- kroner/mnd.

Hastigheten du får

Et mobilabonnement med ubegrenset data er ikke likt for alle. Noen tilbyr 4G og andre 5G, i tillegg til dette er hastigheten også forskjellig fra selskap til selskap, les her hvilken hastighet du får hos de ulike mobilselskapene.

Mobilselskap Hastighet
Talkmore 15 Mbit/s
Onecall 20 Mbit/s
ICE 25 Mbit/s
Telia 200 Mbit/s

Oppsummeringer

 

Ofte stilte spørsmål

Hva er et mobilabonnement med fri data?2022-03-26T17:06:56+01:00

Et mobilabonnement med fri data er et abonnement som utbydes av et norsk mobilselskab som inkludere ubegrenset bruk av data. Dog er det en hage når du velger abonnement med fri data og det er at, etter du har brukt 100 GB data (hvilket er veldig mye), da vil hastigheten senkes ned til 3 Mbit/s eller en annen hastighet som står beskrevet i abonnementsbetingelsene.

Mobilselskapet ICE tilbyr eksempelvis mobilabonnementet ICE Max som inkludere ubegrenset bruk av data med en hastighet på 25 Mbit/s opp til 100 GB og deretter 3 Mbit/s hastighet etter de 100 GB per måned.

Hvilket mobilabonnement med fri data skal jeg velge?2022-03-26T17:04:02+01:00

Ønsker du et mobilabonnement med ubegrenset data og raskeste internetthastighet, må du velge Telia – Her får du gratis data og opptil 200 Mbit/s for 499 kroner/mnd.

Ønsker du det billigste mobilabonnementet med gratis data til billigste pris, må du velge mobilabonnement ICE Max som tilbys av det norske mobilselskapet ICE. Velger du å betale abonnementet ditt årlig kan du få dette abonnementet med fri data for blott 449 kroner/mnd.

Hvilke mobilselskaper tilbyr abonnement med fri data?2022-03-26T16:59:33+01:00

De fleste mobilselskaper i Norge har et eller fler abonnementer med fri data, så det er opp til deg som forbruker og mobilbruker å velge mellom de mange abonnementene. Hos Collatio anbefaler vi ICE og Talkmore så fremt du ønsker et abonnement med ubegrenset data.

Hva koster mobilabonnement med fri data?2022-03-23T23:50:27+01:00

Prisen på mobilabonnement med fri data varierer fra leverandør til leverandør. Det billigste mobilabonnementet med fri data akkurat nå er OneCall og PlussMobil, som begge tilbyr abonnement med fri data for 479 kroner/måned, men du får «bare» 15 Mbit/s internetthastighet.

Vil du ha litt mer for litt mer, så kan du velge Talkmore, her kan du få fri data for 499 kroner/måned og 20 Mbit/s internetthastighet.

Hvor rask internett får jeg med fri data?2022-03-23T23:32:23+01:00

Hastigheten du får når du velger et mobilabonnement med fri data varierer fra abonnement til abonnement.

Nettverket ditt har også noe å si i forhold til hvor raskt internett ditt er, for eksempel hvis du velger et mobilselskap med 5G kan du få opptil 1000 Mbit/s hastighet, på 4G-nettverket kan du få opp til 300 Mbit/s hvilket også er mer enn nok for de fleste almene mennesker.

Hos Talkmore kan du få abonnement med fri data fra 499 kroner i måneden.

De billigste og beste mobilabonnementene med fri data
Go to Top