Telekom- og mobilselskaper i Norge kommer oftere enn man tar et bad, ellers er det nesten slik det kan føles. Det kommer stadig nye aktører i det store mobilmarkedet som tilbyr utallige mobilabonnement og pakker til forskjellige priser, det er nå umulig å finne hode eller hale i.

Og mange av de norske mobilselskapene er datterselskaper og eies derfor av et annet mobilselskap, noe som kan virke dumt for oss forbrukere, for hvorfor ikke bare ha ett selskap når slutttjenesten er den samme?

I denne guiden skal jeg prøve å hjelpe deg med å se gjennom de norske mobilselskapene, priser og tilbud samt hvilket selskap du bør velge når du skal velge mobilselskap og leverandør til din mobiltelefon.

Finn det billigste mobilselskap

Det finnes mange forskjellige mobilabonnement og pakker der ute og mobilselskapene sliter med å få prisene helt ned for å få flest kunder. Men det kan være tungvint å gå gjennom de mange ulike mobilselskapenes abonnementer og priser, en alternativ måte å finne det billigste og beste mobilselskapet er å bruke tjenesten på Tjenestetorvet – Her kan du legge inn dine behov og få gratis og uforpliktende tilbud fra de mange forskjellige teleselskapene og dermed velge fritt (eller ikke) og dermed mest sannsynlig spare penger på din nye mobiloperatør.

Tjenestetorvet

1. Oppgi ønsket datamengde
De fleste mobilabonnementene har fri SMS/MMS og det er da datamengden som er viktigst for mobilselskapene å vite.

2. Få tilbud fra flere mobilselskaper
Når du har inntastet dine opplysninger og behov vil mobilselskapene sende deg gratis og uforpliktende tilbud på mobil.

3. Velg det billigste mobilabonnement
Når du har mottatt tilbudene fra forskjellige mobilselskaper kan du sammenligne prisene og velge det billigste og beste mobilabonnement.

Gå til Tjenestetorget

Mobilselskaper

Her kan du finde en oversikt over norske mobilselskaper hvor du kan få mobilabonnement.

Onecall

Les mer om Onecall

Plussmobil

Les mer om Onecall

Talkmore

Les mer om Talkmore

Telia

Les mer om Telia

Fjordkraft

Les mer om Fjordkraft

Ice

Les mer om Ice

Best i test mobilabonnementer- og selskaper

Hvilket mobilabonnement er best? Dette spørsmålet er det de fleste stiller når de skal bytte mobilselskap i håp om å spare penger og samtidig få samme eller bedre kvalitet på mobilabonnement.

Talkmore mobil

Garantert full Telenor-dekning & 10 GB velkomstgave

Les mer om Talkmore

Fjordkraft mobil

Data rollover, full Telenor-dekning og fri bruk i EU/EØS

Les mer om Fjordkraft mobil

Hvad er et mobilselskab?

Et mobilselskab er det samme som et teleselskab og er en virksomhed som forbinder forbrugere og andre virksomheder med telekommunikationsydelser, hvad end det er at ringe, sende SMS’er eller benytte mobilt data på telefonen.

Nogle mobilselskaber har deres eget netværk, et eksempel på dette er TDC. Per definition er TDC både et teleselskab og en mobiloperatør, da de både har deres eget netværk og tilbyder produkter indenfor telefoni.

Nye tele- og mobilselskaber som eesy og Greentel har ikke deres eget netværk og benytter derfor andres mobile netværk, ellers operatører for at være helt firkantet. Dette kan være lidt forvirrende, men det behøver det ikke at være, i denne guide har jeg samlet information og lavet en oversigt over hvilke mobilselskaber som bruger de forskellige operatører, samt hvem som ejer hvem.

Ofte stillede spørgsmål