Vil du spare penger på bredbånd? På mindre enn 5 minutter kan du få gratis og uforpliktende tilbud fra flere forskjellige bredbåndsleverandører og velge det tilbudet som passer deg best.

I Norge er vi veldig avhengige av internettet, særlig under det fortsatt igangværende Corona-krise med hjemmekontor og teams-møter har vi sett hvor viktig og nødvendig internett i hjemmet er, men dessverre betaler alt for mange nordmenn alt for mye for deres bredbånd.

Her på siden kan du læse mye mere om hva bredbånd er, hvordan du finner billigere og bedre internett til hjemmet, samt hvilke tjenester og leverandører du kan få på bopelen din.

Med en anbudstjeneste kan du på få minutter få tilbud på fastmontert eller mobilt bredbånd der hvor du bor. Du bestemmer helt selv hvilken hastighet du trenger og når du først har inntastet dine opplysninger på anbudstjenesten, kan du bare slappe av og vente på de gratis og uforpliktende tilbud fra ulike bredbåndsleverandører.

Få tilbud på billig bredbånd her

Anbud på bredbånd

Tjenestetorget.no

Anbudstjenester er den enkleste og raskeste måten å innhente tilbud og priser på online services og tjenester som eksempelvis bredbånd og andre internettløsninger.

Anbudstjenesten Tjenestetorget har gjort det helt enkelt å få anbud på bredbånd, fibernett og mobilt bredbånd i hele Norge. Med deres tjeneste kan du få tilbud gratis og uforpliktende på alt fra fibernett til mobilt bredbånd og alt i mellom.

1. Fortell hvor du trenger bredbånd
Dette trenger vi for å kunne finne leverandører der du bor

2. Få tilbud fra flere bredbåndsleverandører
Du mottar tilbud på bredbånd som du kan sammenligne.

3. Velg billigste bredbånd
Få internett med hastigheten du trenger, til lavest mulig pris.

Anbudstjenester er den enkleste og raskeste måten å innhente tilbud og priser på online services og tjenester som eksempelvis bredbånd og andre internettløsninger.

Anbudstjenesten Tjenestetorget har gjort det helt enkelt å få anbud på bredbånd, fibernett og mobilt bredbånd i hele Norge. Med deres tjeneste kan du få tilbud gratis og uforpliktende på alt fra fibernett til mobilt bredbånd og alt i mellom.

1. Fortell hvor du trenger bredbånd
Dette trenger vi for å kunne finne leverandører der du bor

2. Få tilbud fra flere bredbåndsleverandører
Du mottar tilbud på bredbånd som du kan sammenligne.

3. Velg billigste bredbånd
Få internett med hastigheten du trenger, til lavest mulig pris.

Billigste internett- og bredbåndsleverandør

Det kan være vanskelig å finne den beste og billigste bredbåndsleverandøren, blant annet kan du finne en kort oversikt som viser deg de billigste og beste leverandørene av internett i Norge basert på pris og kvalitet.

Allente

Halv pris i et helt år!

Allente er en tjeneste som samler strømmetjenesten og TV-kanalene dine og pakker på ett sted.

Viaplay, 59 kanaler og installasjon er inkludert. I tillegg kan du få 4 kostnadsfrie måneder på streamingtjenestene TV2 Play, Discovery+ og HBO Max.

Stort kanalutvalg kombinert med all streamingen du behøver – Viaplay Film & Serier er inkludert. I tillegg til basiskanalene har vi også samlet det aller beste av dokumentarer, natur, fakta og barnekanaler.

Hvorfor velge Allente?

 • Viaplay Film & Serier og Paramount + inkludert
 • Barnekanaler
 • 7 nordiske kanaler inkludert
 • Stream på 4 skjermer samtidig
 • Alt på èn regning

Telia

Abonnementer med ubegrenset data

Telia tilbyr et av Norges mest fordelaktige og rimeligste mobilt bredbåndsabonnement med ubegrenset data til priser hvor alle kan delta.

Velg mellom en av deres 6 mobile bredbåndspakker og få fra 10 GB til 500 GB data i måneden. Velger du et abonnement fra 50 GB og oppover får du også ubegrenset med data i pakken, dog med lavere hastighet når du har brukt opp datapakken din.

Priser på Telia mobilt bredbånd

 • 500 GB – Deretter ubegrenset med 10 Mbit/s 999,- pr. md.
 • 250 GB – Deretter ubegrenset med 10 Mbit/s 799,- pr. md.
 • 100 GB – Deretter ubegrenset med 6 Mbit/s 549,- pr. md.
 • 50 GB – Deretter ubegrenset med 6 Mbit/s 499,- pr. md.

Siste artikler og guider innen

Bredbånd, internett og fibernett

Bli klokere på internett, hastighet og fibernett samt hvordan du kan få internett der du bor.Bli klokere på internett, hastighet og fibernett samt hvordan du kan få internett der du bor i våre mange artikler og guider.

Hvordan få internett?

Har du flyttet eller vil du ha internett når du er på farten eller på kontoret? Les her hvordan du får internett til enhver bruk, hvor som helst og når som helst.

Hva er bredbånd?

Det foregår dessverre mange misforståelse innenfor hva som bredbånd er og hvordan der fungerer. Særlig mobilt- og trådløst bredbånd forveksles, hvilket til dels er ganske forståelig da det kan høres ut som det samme, men er langt ifra det samme.

Bredbånd er kort fortalt et begrep som dekker over flere ting, det kan være fiber, mobilt, ADSL, VDSL. Bredbånd er ikke internett, men måten du får tilgang til internettet på.

Man kan sammenligne dette med en bil, hvor bredbånd er selve bilen og internettet er drivstoffet (bensin eller strøm) som får bilen til å kjøre.

Bredbånd er en kabel- eller radioforbindelse som gir deg mulighet for å gå på internettet, hvilke bredbåndutbyder og hvordan din forbindelse etableres (mobilt eller kablet) har mye å si i forhold til hvor raskt internett du kan få.

Typer av bredbånd

Det finnes mange forskjellige typer bredbåndsforbindelser som kan tilby deg internett der hvor du trenger det.

Hovedsakelig finnes det på nuværende tidspunkt 4 ulike bredbåndstyper som er:

 1. DSL
 2. Fiber
 3. Mobilt bredbånd
 4. Kabel

Så klart er kabel-bredbånd i form av enten fiber eller antenne den type bredbånd som kan gi deg den raskestes og mest stabile nettforbindelsen, da disse ikke forstyrre like mye av andre radiosignaler som en mobil-bredbåndsforbindelse vil bli.

Men med det sakt, da er teknologien innenfor mobilt bredbånd så pass bra i dag at du faktisk flere steder i Norge kan benytte en mobilbredbåndsforbindelse uten problemer, men det avhenger av hvor i Norge du bor.

Ofte stilte spørsmål

Hvilken hastighet dekker mitt behov?

Ifølge nettstatistikksiden Statista.com er Norge den andre beste landet basert på netthastighet med en gjennomsnitts hastighet på over +23 Mbps, hvor til sammenligning er gjennomsnittet i hele verden på under 7 Mbps. Vi har med andre ord nesten 3 ganger så raskt internett som gjennomsnittet av resten av verdenen.

Netthastighett på verdensbasis

En +20 Mbps netthastighetsforbindelse dekker mer enn nok en nordmanns almene behov til en internett-forbindelse. Men det har også mye å si om det er mange i samme bopel eller kun en enkelt eller to brukere av nettet.

Er dere eksempelvis en familie på fire eller fem medlemmer som alle ser på Netflix på kvelden samtid, da vil dere slite med netthastigheten, da dere alle trekker på nettet samtid og belaster derfor mer enn de +20 Mbps.

For å finne den rette netthastighet slik det er forbindelse nok til alle, må dere først finne ut hvor mange dere er, hvordan dere bruker nettet og til hva.

Typisk vil en 30 – 40 Mbps netthastighets forbindelse dekke behovet for en familie på 3 – 5 personer.

Få tilbud på bredbånd

Hvis du har tregt internett fordi du har en dårlig bredbåndsleverandør eller kanskje feil type forbindelse og samtidig ønsker å spare penger, da kan du enkelt legge anbud ut til bredbåndsleverandører og finne ut om du kan spare penger og samtidig sjekke hvilken bredbåndsforbindelse og internetthastighett du kan få der hvor du bor.

Tjenestetorget er en gratis og uforpliktende service som henter tilbud fra ulike bredbåndsleverandører, det eneste du skal gjøre er å utfylle deres formular du på finner på nettstedet deres og avvente tilbud fra bredbåndsleverandører.

Du bestemmer selv dine krav og dine behov, de finner deretter ut hvilken bredbåndsforbindelse du kan få og hvilken hastighet, samt til hvilken pris.

De fleste som benytter en anbudstjeneste, har funnet billigere og bedre bredbånd.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Hvilken bredbåndsleverandør og utbyder du kan få, samt hvilket netthastighett som er mulig avhenger av flere parameter.

Den bredbåndsforbindelse du har mulighet for å få avhenger av hvilken leverandør du kan få, samt hvilken type. Som hovedregel er en kablet bredbåndsforbindelse mye bedre og mere stabil enn en mobilbredbåndsforbindelse.

Det vil si, hvis du ikke kan få kablet bredbåndsforbindelse, da vil du mest sannsynlig ikke kunne få den samme netthastigheten som de som kan få en kablet forbindelse.

Den enkleste måten å finne ut hvilke bredbåndsleverandører som kan tilby deg bredbånd og internett der hvor du er bor, er gjennom en anbudstjeneste – Her vil dine behov og din bopel bli sendt ut til flere leverandører og de som kan tilby deg bredbånd vil da sende deg et tilbud på billig bredbånd.

Hvor mye koster bredbånd?

Først og fremst er det viktig å forstå at internett og bredbånd ikke er det samme. Bredbånd er måten internettet dit leveres på, og selve internettforbindelsen er din forbindelse til nettet.

Men når vi snakker om prisen på bredbånd, er det underforstått at det menes hva som det koster å få levert en internettforbindelse og altså ikke installasjonsprisen eller gebyrer på dette. Installasjon er somregel et engangsbeløp eller gratis.

Et abonnement på en internettforbindelse avhenger av hvor høy en netthastighet du ønsker, og hvilken type du kan få og velger utfra dine muligheter.

Prisene på mobilt- og kablet bredbånd variere fra et sted mellom 300 – 999 kroner om måneden avhengig av hvilken hastighet du vil ha. Du må være oppmerksom på at mange bredbåndsutbydere tilbyr både TV og bredbånd i samme pakke, hvilket oftest kan være billigere å sammensette fremfor ha to ulike leverandører.