Betalingsanmerkninger er noe vi alle frykter og ikke ønsker. Betalingsanmerkninger er nemlig et tegn til mulige långivere om at man er en dårlig betaler og det kan blant andet medfører at det er vanskelig eller umulig at få bilforsikring, mobilabonnement og andre former for kredit eller lån.

De fleste av oss har glemt eller på annen vis ikke fått betalt en regning eller faktura innafor tidsrammen og regningen har deretter overgått forfallsdatoen, dette er det i og for seg ikke noe galt i, du vil blott få en betalingspåminnelse og hvis du da betaler skal alt gå i orden.

Men, betaler du ikke, enten du ikke har fått betalingspåminnelsen eller du ikke har råd til å betale denne regningen, ja da risikere du at faktureringsselskapet sender en merknad til de mange kredittopplysningsbyråer som eksempelvis Bisnode, Creditsafe og Experian.

Når selskapet du skylder penger har sendt inn merknad på deg til kredittopplysningsbyråene vil du da ha en betalingsanmerkning på navnet ditt når noen gjør en kredittsjekk av deg, dette vil ofte skje når du søker om kreditt hos et selskap.

Det er ikke alltid man veit at man søker om kreditt, eksempelvis vil det bli gjort en kredittsjekk av deg når du skal kjøpe en forsikring, da de fleste forsikringsselskaper gir kreditt da de sender faktura og ikke tar kontante hevninger som når du er på butikken, her vil selskapet som gjør kredittsjekk få opplyst om denne betalingsanmerkningen.

Hvordan sjekke betalingsanmerkninger?

A

Defero

Gratistjenesten Defero har siden

Kredittsjekk deg selv gratis her

Når får man betalingsanmerkning?

Du får

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkning?

a

Oppsummeringer

a

Ofte stilte spørsmål

Hva er betalingsanmerkning?