Bredbånd

Bredbånd

Hjem » Bredbånd
Bredbånd2022-01-05T07:40:50+01:00

Vil du spare penger på bredbånd? På mindre enn 5 minutter kan du få gratis og uforpliktende tilbud fra flere forskjellige bredbåndsleverandører og velge det tilbudet som passer deg best.

I Norge er vi veldig avhengige av internettet, særlig under det fortsatt igangværende Corona-krise med hjemmekontor og teams-møter har vi sett hvor viktig og nødvendig internett i hjemmet er, men dessverre betaler alt for mange nordmenn alt for mye for deres bredbånd.

Her på siden kan du læse mye mere om hva bredbånd er, hvordan du finner billigere og bedre internett til hjemmet, samt hvilke tjenester og leverandører du kan få på bopelen din.

Med en anbudstjeneste kan du på få minutter få tilbud på fastmontert eller mobilt bredbånd der hvor du bor. Du bestemmer helt selv hvilken hastighet du trenger og når du først har inntastet dine opplysninger på anbudstjenesten, kan du bare slappe av og vente på de gratis og uforpliktende tilbud fra ulike bredbåndsleverandører.

Få tilbud på billig bredbånd her

Anbud på bredbånd

Anbudstjenester er den enkleste og raskeste måten å innhente tilbud og priser på online services og tjenester som eksempelvis bredbånd og andre internettløsninger. De fleste anbudstjenester er gratis og uforpliktende.

Tjenestetorget

Få tilbud på bredbånd fra flere leverandører

Anbudstjenesten Tjenestetorget har gjort det helt enkelt å få anbud på bredbånd i Norge. Med tjenesten kan du innhente gratis

1 Fortell hvor du trenger bredbånd
Dette trenger vi for å kunne finne leverandører der du bor

2 Få tilbud fra flere bredbåndsleverandører
Du mottar tilbud på bredbånd som du kan sammenligne.

3 Velg billigste bredbånd
Få internett med hastigheten du trenger, til lavest mulig pris.

Gå til Tjenestetorget

Billigste bredbåndudbyder

Det kan være svært at finde den bedste og billigste bredbåndsudbyder, herunder kan du finde en kort oversigt der viser dig de billigste og bedste leverandører af internet i Danmark ud fra pris og kvalitet.

Mobilt bredbånd:

Den billigste mobile bredbåndsudbyder på markedet lige nu er Oister som udbyder mobilt bredbånd fra 49 kr. om måneden for 6 GB internet. Oprettelse er gratis, men du binder dig i mindst 6 måneder, heraf mindstepris på 294 kr. at betale over en 6 måneders periode.

Kablet bredbånd:

Den billigste bredbåndsleverandør som leverer internet gennem antennekabel (COAX) er Fastspeed som leverer 1000/1000 Mbit fra 198 kr. om måneden. Oprettelse er gratis, men du binder dig i mindst 6 måneder, heraf mindstepris på 1494 kr. over en 6 måneders periode.

Fibernet:

Det er den samme bredbåndsudbyder som er billigst og bedst på både COAX og fibernet, nemlig Fastspeed. Prisen er den samme hvad end du vælger fibernet eller almindeligt internet gennem antennekablet.

Har du ikke mulighed for at få Fastspeed som bredbåndsudbyder der hvor du bor, så anbefaler vi at du prøver dig hos Stofa som er én af Danmarks største udbydere af internet og blandt de med den største dækningsgrad.

Udvalgte udbydere

Her kan du finde en oversigt over danske bredbåndsudbydere som vi hos Collatio.dk anbefaler dig.

Kviknet

Danmarks billigste bredbånd

 Kviknet er en af de nyere fiber- og internetleverandører i Danmark. Hos Kviknet har de gjort det helt simpelt, du indtaster blot din bopælsadresse for at tjekke hvilket internetløsning du kan få og derefter kan du bestille direkte hos dem.

Gå til kviknet

Stofa

Fremtidssikret, lynhurtigt bredbånd

Stofa er nok bedst kendt som Stofanet og er én af Danmarks ældste internet- og bredbåndsleverandører. Hos Stofa kan du få lynhurtigt og særdeles billigt fiber-, bredbånd- og internet næsten alle steder i landet.

Gå til Stofa

Oister mobilt bredbånd

Billigt mobilt bredbånd

Gå til Oister

Hva er bredbånd?

Det foregår dessverre mange misforståelse innenfor hva som bredbånd er og hvordan der fungerer. Særlig mobilt- og trådløst bredbånd forveksles, hvilket til dels er ganske forståelig da det kan høres ut som det samme, men er langt ifra det samme.

Bredbånd er kort fortalt et begrep som dekker over flere ting, det kan være fiber, mobilt, ADSL, VDSL. Bredbånd er ikke internett, men måten du får tilgang til internettet på.

Man kan sammenligne dette med en bil, hvor bredbånd er selve bilen og internettet er drivstoffet (bensin eller strøm) som får bilen til å kjøre.

Bredbånd er en kabel- eller radioforbindelse som gir deg mulighet for å gå på internettet, hvilke bredbåndutbyder og hvordan din forbindelse etableres (mobilt eller kablet) har mye å si i forhold til hvor raskt internett du kan få.

Typer av bredbånd

Det finnes mange forskjellige typer bredbåndsforbindelser som kan tilby deg internett der hvor du trenger det.

Hovedsakelig finnes det på nuværende tidspunkt 4 ulike bredbåndstyper som er:

  1. DSL
  2. Fiber
  3. Mobilt bredbånd
  4. Kabel

Så klart er kabel-bredbånd i form av enten fiber eller antenne den type bredbånd som kan gi deg den raskestes og mest stabile nettforbindelsen, da disse ikke forstyrre like mye av andre radiosignaler som en mobil-bredbåndsforbindelse vil bli.

Men med det sakt, da er teknologien innenfor mobilt bredbånd så pass bra i dag at du faktisk flere steder i Norge kan benytte en mobilbredbåndsforbindelse uten problemer, men det avhenger av hvor i Norge du bor.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken hastighet dekker mitt behov?

Ifølge nettstatistikksiden Statista.com er Norge den andre beste landet basert på netthastighet med en gjennomsnitts hastighet på over +23 Mbps, hvor til sammenligning er gjennomsnittet i hele verden på under 7 Mbps. Vi har med andre ord nesten 3 ganger så raskt internett som gjennomsnittet av resten av verdenen.

Netthastighett på verdensbasis

En +20 Mbps netthastighetsforbindelse dekker mer enn nok en nordmanns almene behov til en internett-forbindelse. Men det har også mye å si om det er mange i samme bopel eller kun en enkelt eller to brukere av nettet.

Er dere eksempelvis en familie på fire eller fem medlemmer som alle ser på Netflix på kvelden samtid, da vil dere slite med netthastigheten, da dere alle trekker på nettet samtid og belaster derfor mer enn de +20 Mbps.

For å finne den rette netthastighet slik det er forbindelse nok til alle, må dere først finne ut hvor mange dere er, hvordan dere bruker nettet og til hva.

Typisk vil en 30 – 40 Mbps netthastighets forbindelse dekke behovet for en familie på 3 – 5 personer.

Få tilbud på bredbånd

Hvis du har tregt internett fordi du har en dårlig bredbåndsleverandør eller kanskje feil type forbindelse og samtidig ønsker å spare penger, da kan du enkelt legge anbud ut til bredbåndsleverandører og finne ut om du kan spare penger og samtidig sjekke hvilken bredbåndsforbindelse og internetthastighett du kan få der hvor du bor.

Tjenestetorget er en gratis og uforpliktende service som henter tilbud fra ulike bredbåndsleverandører, det eneste du skal gjøre er å utfylle deres formular du på finner på nettstedet deres og avvente tilbud fra bredbåndsleverandører.

Du bestemmer selv dine krav og dine behov, de finner deretter ut hvilken bredbåndsforbindelse du kan få og hvilken hastighet, samt til hvilken pris.

De fleste som benytter en anbudstjeneste, har funnet billigere og bedre bredbånd.

Hvilket bredbånd kan jeg få?

Hvilken bredbåndsleverandør og utbyder du kan få, samt hvilket netthastighett som er mulig avhenger av flere parameter.

Den bredbåndsforbindelse du har mulighet for å få avhenger av hvilken leverandør du kan få, samt hvilken type. Som hovedregel er en kablet bredbåndsforbindelse mye bedre og mere stabil enn en mobilbredbåndsforbindelse.

Det vil si, hvis du ikke kan få kablet bredbåndsforbindelse, da vil du mest sannsynlig ikke kunne få den samme netthastigheten som de som kan få en kablet forbindelse.

Den enkleste måten å finne ut hvilke bredbåndsleverandører som kan tilby deg bredbånd og internett der hvor du er bor, er gjennom en anbudstjeneste – Her vil dine behov og din bopel bli sendt ut til flere leverandører og de som kan tilby deg bredbånd vil da sende deg et tilbud på billig bredbånd.

Hvor mye koster bredbånd?

Først og fremst er det viktig å forstå at internett og bredbånd ikke er det samme. Bredbånd er måten internettet dit leveres på, og selve internettforbindelsen er din forbindelse til nettet.

Men når vi snakker om prisen på bredbånd, er det underforstått at det menes hva som det koster å få levert en internettforbindelse og altså ikke installasjonsprisen eller gebyrer på dette. Installasjon er somregel et engangsbeløp eller gratis.

Et abonnement på en internettforbindelse avhenger av hvor høy en netthastighet du ønsker, og hvilken type du kan få og velger utfra dine muligheter.

Prisene på mobilt- og kablet bredbånd variere fra et sted mellom 300 – 999 kroner om måneden avhengig av hvilken hastighet du vil ha. Du må være oppmerksom på at mange bredbåndsutbydere tilbyr både TV og bredbånd i samme pakke, hvilket oftest kan være billigere å sammensette fremfor ha to ulike leverandører.

Seneste artikler

Flere artikler om streaming

Finn priser og informasjon

Collatio.no er satt i verden for å hjelpe deg som forbruker med å finne de beste og billigste tjenestene innenfor en rekke tjenester og tjenester.

Go to Top